Големият мач между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, който трябва да се проведе тази нощ в Парадайс (щат Невада), продължава да ражда скандали. Преди дни двамата боксьори си налетяха на бой по време на официалната пресконференция, а сега официалният кантар завърши с арестуването на голям шампион.

Полицията задържа боксьора Ейдриън Бронър-Проблема, който е бивш световен шампион при професионалистите в четири различни категории. 30-годишният Бронър беше арестуван, след като отказа да напусне залата в хотел „MGM Grand Garden“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Поводът белезниците да щракнат на ръцете на боксьора е предупреждение, което Проблема е получил през ноември. Тогава на два пъти му е било казано, че няма право да посещава територията на хотела. Въпреки това Ейдриън Бронър се появи на официалния кантар на Уайлдър и Фюри.

Първоначално той е бил помолен да напусне сградата, но след като е отказал, хотелската охрана е повикала полиция. Бронър е отведен в общинския затвор, където е трябвало да изчака произнасянето на съдебния състав. Малко по-късно е освободен.

Ейдриън Бронър, който на професионалния ринг има 33 победи, едно равенство и четири загуби, беше считан за един от най-добрите боксьори в света и го нареждаха след легендите на по-леките категории. Той не е имал официален мач от началото на 2019 г., когато в „MGM Grand Garden“ загуби от Мани Пакиао.

В същото време кантарът показа, че Тайсън Фюри е по-тежък от Дионтей Уайлдър. Циганския крал е 123,8 кг, докато Бронзовия бомбардировач е по-лек – 104,7 кг. И двамата са качили килограми от последния мач помежду си на 1 декември 2018 г., завършил при равен резултат. Тогава британецът е бил със 7,4 кг по-лек, а американецът тогава е тежал 96,4 кг.