Начело с президента на Световната федерация - WT д-р Чо и президентът на ETU Слави Бинев, таекуондисти вилняха в офиси на ООН, но вместо да ги арестуват те получиха бурни аплодисменти. С уникално шоу отборите на WT и ITF представиха последната си демонстрация в чест на 25-тата годишнина от включването на таекуондо в олимпийските игри. В сградата на Обединените нации в Женева завърши и сензационната поредица от срещи на върха на двете световни таекуондо федерации от Южна и Северна Корея. Европейският таекуондо съюз и българската федерация бяха представени от президента им Слави Бинев.

Във фокуса на камерите обаче, отново се озоваха президента на WT д-р Чо и Слави Бинев. В ООН те облякоха дизайнерски дрехи в подкрепа на включването на брейк-денс в програмата на Олимпийските игри през 2024 в Париж. Любопитното в случая е, че уникалните модели са на един от най-известните български артисти зад граница – Влади (бивш спортист), който работи с легенди като Флойд Мейуедър, Конър Мак Грегър, Шанън Лий и много други.

По инициатива на Слави Бинев и с ангажираността му в качеството на президент на ETU и бивш евродепутат, стана ясно, че следващото посещение на отборите на WT и ITF, които са своеобразен боен вариант на „Цирк дьо Солей“ ще бъде в Европейския парламент. След европейските избори, членовете на ЕП и ЕК ще имат възможността да станат свидетели на най-уникалното бойно шоу в света, което вече обра аплодисментите във Ватикана пред Папа Франциск, в Музея на олимпизма в Лозана пред Томас Бах и бившия канцлер на Германия – Шрьодер, и за втори път в емблематичната централа на ООН в Женева (Швейцария) след тази през 2016 г. в Ню Йорк. Преди или след посещението на феноменалния отбор в ЕП, Бинев се е ангажирал да направи всичко възможно, демонстративният отбор на двете световни федерации да посети страната ни, за да може българската публика да се докосне до невероятното шоу.

Очаква се по време на най-престижния таекуондо турнир Гран При през октомври в София, да бъде организиран европейски еквивалент на невероятното демонстративно шоу. По възложение на Световната федерация реализацията на събитието ще бъде организирана от президента на ETU и БФТ Слави Бинев, а родната публика ще има възможността да се наслади на невероятните бойни техники.