Следващият мач на Владимир Кличко за защита на световните му титли може да бъде в Австралия. Както е известно, украинецът трябва да се бие с родения на остров Самоа Алекс Леапаи, който живее в австралийския град Логан Сити. 34-годишният Леапаи сензационно се превърна в претендент за титлите на Кличко, след като спечели мача си с Денис Бойцов.
 
Кандидатурата на Австралия за домакинство на мача между местния боксьор и украинеца се поддържа от двама богати руснаци. Единият е промоутърът Влад Хрунов, който менажира последния мач на Кличко – срещу Александър Поветкин в Москва. Другият е Давид Трактовенко, който е собственик на състезаващият се в Ей Лигата ФК Сидни. Капитан на австралийския клуб е Алекс дел Пиеро.
 
Американският адвокат на Кличко Шели Финкел вече изпрати една оферта за провеждане на мач до екипа на Леапаи. Тя е била отхвърлена от хората на австралиеца, тъй като техният клиент е щял да получи около един милион долара от провеждането на срещата. Те чакат провеждането на търг за организиране на двубоя. Очаква се това да осигури по-добри условия на австралиеца.
 
„Можем да победим всяка една оферта, която получим от Шели Финкел и мениджърския екип на Владимир Кличко“, заяви Влад Хрунов пред „Хералд Сън“.