Кубрат Пулев е приел да участва в мач срещу британеца Дилиън Уайт, който да определени официалния претендент за световната титла по бокс в тежка категория на IBF (Международна боксова федерация). Шампионският пояс е притежание на Антъни Джошуа, чийто промоутър вече обяви, че от IBF са наредили провеждането на битка между Пулев и Уайт.

“Приемаме предизвикателството, само се надявам Дилиън да приеме битката. Готови сме да организираме мача. Всички искат да се изправят срещу Антъни Джошуа в момента. Също така, всеки иска да види срещу него Дионтей Уайлдър, защото и двамата са световни шампиони и заслужават да бъдат такива. Но видяхме също, че и двамата си имат своите слабости. Това е вълнуващо време за тежката категория”, коментира промоутърът на Кобрата Нисе Зауерланд пред Sky Sports.

IBF е насрочила такъв сблъсък и предстои да стане ясно дали британецът ще се съгласи.

„Кубрат е национален герой в България и продава по 20 000 билета за своите мачове. Дилиън също е интересен боксьор. Това ще е голям мач, както и да го гледаме. Юни е реалистичен вариант. Кубрат е възстановен от контузията, тренира и е готов да се бие”, допълни германецът.