Германският боксьор Еркан Тепер, който като Кубрат Пулев е клиент на промоутърската фирма „Зауерланд“, е дал две положителни допинг проби преди победата си за европейската титла във версия Европейски боксов съвет в тежката категория.

На 17 юли 2015 г. 33-годишният Тепер нокаутира Дейвид Прайс във втория рунд. Сега обаче се оказва, че е дал положителни проби за повече от един вид стероид. От „Зауерланд“ поискаха обяснение от Германския боксов съюз (BDB) защо резултатите излизат наяве чак пет месеца след пробите.

„Ако информациите, че Еркан Тепер е бил допингиран, са истина, той  трябва да бъде наказан за дълъг период. Най-срамното е, че с тази материя се занимава BDB, а резултатите излизат чак сега. Мачът беше преди пет месеца. Би трябвало резултатите да са ясни само седмици, след като са взети пробите“, заяви учуденият Кале Зауерланд.

32-годишният Дейвид Прайс не се е бил след мача с германеца и дори обмисляше дали да не прекрати кариерата си, след като това беше третата му загуба с нокаут. И трите поражения са от боксьори, при които е имало съмнения за употреба на допинг.

Американецът Тони Томпсън два пъти нокаутира Прайс през 2013 г., но след това се появиха съмнения за употреба на допинг. Томпсън отрече да е използвал стимуланти.