ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Кубрат Пулев получи неочаквано дълга ваканция. Най-добрият ни професионален боксьор трябваше да изиграе един мач на 15 декември, който обаче е пропаднал. От клуба на Кобрата са преговаряли с негов евентуален съперник, който обаче се отметнал. "Възможно е да му се е появила някаква по-важна работа", пошегува се носителят на европейската и Интерконтиненталната титла при най-тежките.

Заради отменянето на мача Пулев ще почива около три месеца. Следващата му среща ще бъде за определяне на официален претендент за световната титла на Владимир Кличко. Съперник на нашия здравеняк ще бъде победителят от двубоя Томаш Адамек (Пол) - Стив Кънингам (САЩ). Този мач е насрочен за 22 декември.

"Добре е, че ще имам малко повече време за почивка. Аз продължавам да се готвя и се надявам да бъда в топформа през пролетта", добави бившият европейски шампион за аматьори, който е сред фаворитите в конкурса за спортист на годината у нас. По всяка вероятност мачът на претендентите ще бъде през април следващата година. В момента Пулев е в Германия и работи с екипа на своя тим "Зауерленд". Софиянецът иска да напредне още с немския и ще наблегне на обучението./БЛИЦ