Следващият съперник на боксовия ринг на Кубрат Пулев - Махмуд Чар, пристигна в България за официалното обявяване на срещата. 

Тя ще бъде за притежаваната от него регулярната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA) и ще се проведе на 7 декември в София. Такъв мач трябваше да гледаме през март, но тогава ливанецът с германски паспорт се контузи и претърпя операция.

Чар беше посрещнат на летище София от един от най-добрите български кикбоксьори Даниел Илиев и мениджъра на Кобрата - Ивайло Гоцев.

"Трудно се става шампион, но по-трудно е да задържиш колана. Трябва да работя два пъти по-усилено. 100% ще задържа титлата! Обичам България. Знам, че предния път публиката подкрепяше Пулев, защото е национален герой. Той е страхотен боксьор, страхотен шампион. Направил е много за България, за народа ѝ. Той беше много силен при аматьорите. Уважавам го много", заяви пред bTV Mахмуд Чар при повторната си визита у нас.

40-годишният Чар разкри, че дотолкова харесва страната ни, че обмисля дори преместване. "Говорих си с приятелите, че може да си купя къща тук, да бъде мой втори дом - да живея в Дубай, а лятото да съм тук в София. Тук е страхотно!", обяви сензационните си планове Чар.

Съперникът на Кобрата съобщи, че вече е влязъл в тренировъчен режим.

"Боксът е моята любов, моята страст. Той ме направи велик. Бизнесът е на второ място. Първо винаги се фокусирам върху тялото си, душата си и тренировките. Така успявам да се наслаждавам на живота. Винаги мисля само за едно - как да победя. Не съм си променил нагласата. Преодолях и тази контузия, сега съм добре. Винаги съм в добра форма", заяви той.

В края на интервюто Чар се обърна към Кобрата: 

"Кубрат, надявам се, че си добре. Последният ти мач беше страхотен. Надявам се да продължаваш с тренировките. На 7 декември на ринга ще излезе Арабския крал!".