ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Боксовата легенда Джеф Фенеч се е подложил на продължителна операция на сърцето, след като е бил приет по спешност в болница с мистериозно заболяване.

59-годишният Фенеч е считан за най-великия австралийски боксьор. По време на активната си кариера той става световен шампион в три различни категории при професионалистите, а на по-късен етап става треньор на Майк Тайсън.

Бившият боец, който има 28 победи в 33 мача на професионалния ринг, е приет в болница в Сидни, след като тялото му развило температура от почти 40 градуса.

Лекарите подложили Джеф Фенеч на редица тестове, за да определят каква точно и причината за състоянието му. След това направили шестчасова операция на сърцето.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Много съм болен. Чувствам се много зле. Имам някаква мистериозна инфекция. Борех се с температурата от две седмици. Мислят, че е проблем с клапите на сърцето. Направиха ми много тестове, но още чакаме резултатите. Надявам се, че няма да се налага отново да ми отварят сърцето“, заяви самият Фенеч броени часове след операцията.

„Имам и някаква инфекция на китката. Ако я погледнете, може да припаднете. Огромна е, червена и възпалена. Предполагат, че инфекцията е резултат на проблем с клапите на сърцето, който се разпространява по цялото ми тяло“, допълни легендарният боксьор.

Извършената хирургическа интервенция е втора, която се прави на сърцето на австралиеца. Първата е през 2019 г., когато получава получава проблем по време на ваканция в Тайланд.