Специален гост от Европарламента и драматична загуба на наш боксьор белязаха началото на втория състезателен ден на 65-то издание на турнира за Купа „Странджа”. В зала „Арена Армеец” пристигна Председателят на Европейската комисия на спорта Уго Алфонсо. Испанецът е на работно посещение у нас във връзка с кандидатурата на София за спортна столица на Европа през 2017 година. Алфонсо проведе среща в залата с шефа на федерацията по бокс Красимир Инински, като изгледа и няколко срещи от елиминационната фаза. Особен интерес на госта предизвика победата на Стойка Петрова в кат. до 51 кг. срещу Мелинда Пантис от Румъния с 3:0 точки. Успехът осигури на българското момиче участие на полуфиналите.

Носителят на Купа „Странджа” през 2012 година Стефан Иванов участва в най-емоционалния мач от началото на турнира. Представителят ни в кат. до 56 кг. се изправи срещу еквадореца Сегундо Падиля и до последните секунди изглеждаше, че има предимство. Тогава обаче българинът позволи на съперника си да нанесе няколко точни удара, които му осигуриха драматичната победа.

Още двама наши състезатели отпаднаха от състезанието. В кат. до 49 кг. Георги Андонов отстъпи на Таханихолари Хюман от Иран с 0:3 точки, а в кат. до 56 кг. Илиян Илиев загуби със същия резултат от друг иранец, Сепасхванди Ехсан.

Срещите протичат при голям зрителски интерес, като се очакват пълни трибуни за мачовете на миналогодишния носител на Купа „Странджа” Александър Александров (52 кг.) и Тервел Пулев (91 кг.). Мачовете на двамата са част от вечерната сесия, която започва в 18:30 часа.