Кубрат Пулев е много по-добър боксьор от бившия световен шампион в тежка категория Дейвид Хей. До това заключение стигнаха два от специализираните сайтове за бокс - Eastside Boxing и Boxingnews24, цитирани то “7 дни спорт”. Според анализаторите Кобрата е идеален съперник за мач срещу по-големия от братята Кличко - Витали. 41-годишният украинец влезе в парламента с партията си УДАР, а до средата на декември ще реши дали ще остане на ринга. В последните месеци медиите в Англия не спират да говорят за мач между Витали и Дейвид Хей. Мениджърът на Кличко - Бернд Бьонте, обаче отписа подобен вариант.

”Хей е като малко кученце, не спира да лае. Но когато се появи голямото куче - Витали, той веднага се крие зад ъгъла. Няма смисъл от мач между двамата. Видяхте какво направи Владимир с Хей”, обяви Бьонте.

От специализираните издания веднага обявиха, че Пулев е един от малкото боксьори, които могат да са равностойни на Витали Кличко.

"За разлика от Хей хора като Пулев няма да бягат 12 рунда, а ще се бият. Пулев, Деонте Уайлдър и Сет Мичъл - това са хора с талант, които могат да направят истински бой", твърди Boxingnews24.

"Пулев е много по-добър вариант от Хей. Мач между Пулев и Витали ще бъде много по-интересен, защото за разлика от Хей българинът може да озори Кличко", допълват от Eastside Boxing.