Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри постигна 29-ата си победа на професионалния ринг. Тя обаче не дойде никак лесно. Фюри спечели по точки срещу Ото Валин след 12 изтощителни рунда, които оставиха зрителите без дъх. Тримата съдиите дадоха предимство за 31-годишния британец - 116:112, 117:111 и 118:110.

Фюри, известен с прякора Циганския крал, беше максимално затруднен от коравия швед. 28-годишният Ото Валин успя да се противопостави на звездата в зрелищната битка от боксовата галавечер в Лас Вегас, като му отвори аркада над дясното око в третия рунд. Кръвта очевидно пречеше на Фюри да вижда добре, което го затрудни още повече. 

Winbet - на един клик разстояние! (18)

След трудния успех Циганския крал продължава да е без загуба при професионалистите - 29 победи от 30 мача. Единственото му равенство е срещу Дионтей Уайлдър в края на миналата година. Очаква се Фюри и Уайлдър да се бият отново през февруари 2020 г.

Шампионът в WBC в тежка категория преди това трябва да спечели планиран реванш с Луис Ортис през ноември. След това се очаква Фюри и Уайлдър отново да излязат на ринга. 

С победата в Лас Вегас британецът спря отличната серия на Ото Валин от 20 победи на профи ринга до момента.  

При излизането за двубоя Фюри беше с мексиканско сомбреро и с флага на страната. На кантара преди битката пък беше с маска на мексиканския кечист Рей Мистерио. "Ще се бия като мексиканец, тъй като срещата ми с Валин е в седмицата на Деня на независимостта на Мексико", каза Фюри преди мача и спази обещанието си.