Българската федерация по бокс е спряла засега големия ни талант Даниел Асенов за професионалните серии на АИБА. От международната централа са искали да включат 18-годишния национал в категория до 52 кг още преди да стане европейски шампион. Асенов победи по точки Мохамед Али (Вбр) и донесе първо злато на България от европейско след титлата на Кубрат Пулев (2008 г.).

"Към Тайсъна имаше интерес, но ние решихме да не го пускаме, защото е млад, а и не беше постигнал нищо досега”, призна наставникът на националния Михаил Таков, цитиран от 24 часа. Самият Даниел призна, че златото от Самоков е най-ценното му отличие.

"Всички останали медали бледнеят, защото са при подрастващите. Посвещавам титлата на треньорите ми Мишо Таков и Димитър Мутафов. Щастлив съм, че баща ми и брат ми бяха на финала", сподели еврошампионът. Следващата цел пред Асенов е да спечели квота за олимпийските игри догодина. Това може да стане на световното в Доха през октомври.

Златният медалист идва от вероятно единствения селски отбор у нас - "Априлец". Клубът развива дейност в с. Бояджик и е подпомаган от телевизия СКАТ.

"После кажете, че сме против циганите. Тези деца дори са си боядисали съблекалнята в бяло, зелено и червено", каза лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов и мажоритарен собственик на СКАТ.