Хавиер Ибаниес се класира за четвъртфиналите на Купа „Странджа“. Националът ни в категория до 57 килограма постигна категорична победа в първия си мач от 74-ото издание на Международния турнир в зала „София“.

Кубинецът с български паспорт се справи без затруднения с представителя на Полша Ярослав Иванов след 5:0 гласа. Разликата в класите се видя отчетливо във втория и третия рунд, в който Ибаниес доминираше изцяло. В петък националът ни ще се изправи срещу шведа Небил Ибрахим за място на полуфинал и минимум бронзов медал.

В много зрелищна среща, изпълнена с размени и постоянни атаки, Кристиян Николов (80 кг) отстъпи на коравия американец Роби Гонзалес, който е световен шампион.

Двамата се хвърлиха от първия гонг в страхотна битка, като си размениха по един рунд. В третия играта бе равностойна, но в самия край реферът отсъди нокдаун срещу Николов, което оказа влияние върху изхода и донесе победа на Гонзалес с 4:0.

Програмата с българско участие продължава във вечерната сесия, която започва от 18:00 часа. 

Европейският вицешампион Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи във втория мач на ринг А срещу италианеца Леонардо Еспозито. Веднага след него, на ринг Б актуалният носител на трофея Радослав Росенов (60) ще срещне Виктор Вакула (Молдова), а в шестия двубой на ринг А Ясен Радев (54 кг) ще боксира с Томазо Скиака (Италия). Победи ще ги изпратят на полуфинал в събота.

74-ото издание на „Странджата“ се предава пряко по b1b Box. Билети за турнира могат да се закупят както от входа на зала „София“, така и в мрежата на URBO. Цените за отделните дни варират от 20 до 30 лева. Деца и ученици ще влизат безплатно.