Станимира Петрова спечели по убедителен начин първата си среща в категория до 54 кг на европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в столичната зала „София“.

Световната шампионка в тази теглова група от Чеджу 2014 бе по-активната в мача си срещу молдовката Йолия Корол и спечели по точки с единодушното решение на съдиите. Българката се хвърли вихрено в аката от самото начало, още във втория рунд разкървави носа на съперничката си, а в третия я изпрати в нокдаун. Въпреки това Корол довърши мача, но не успя да противодейства на Станимира, която не остави съмнение в превъзходството си и у съдиите - 3:0 (40:36, 40:33, 40:34).

Това бе единствената среща с българско участие в първия състезателен ден на европейското. Следващата съперничка на Петрова ще е румънката Лакрамиора Перижок от Румъния, която победи с 3:0 ирландката Дервла Дъфи от Ирландия.

Преди това 10-ото европейско първенство по бокс за жени бе официално открито от министъра на спорта Красен Кралев, президента на Европейската боксова конфедерация Франко Франчинели и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Утре на ринга в зала „София“ ще се качи най-леката (до 48 кг) – Севда Асенова, която ще има тежка задача срещу европейската шампионка Стелута Дута от Румъния.