Световната шампионка и двукратна олимпийска шампионка Станка Златева заяви, че е възможно да прекрати кариерата си, ако Симеон Щерев напусне България и започне да работи за друга страна. Както е известно, преди месец специалистът бе уволнен от поста треньор на националния отбор и призна, че има оферти от чужбина.

“Ако Симеон Щерев започне работа в друга страна, аз ще почивам. Случи ли се това, вероятно ще прекратя кариерата си”, призна Златева.

Попитана дали има вероятност да последва треньора си в чужбина тя отговори така: “Това ще го решим по-нататък, нека първо да видим какво ще стане с него. Аз ще трябва да се нагласям според това, което предпочете той”.

“Щерев се чувства много обиден, но той е достатъчно интелигентен човек, който знае какво иска от себе си. Мисля, че ще се докаже и в друга страна, защото той досега не е имал провал. Ако отиде в друга държава, пак ще си покаже резултатите. А България ще изгуби един човек, който е истински професионалист в работата си”, сподели още златното момиче.

“Аз бях 10 дни в Павел баня, където ми обърнаха наистина много голямо внимание. Всички се грижеха за мен, водата там е уникална и за 10 дни се чувствам много добре”, каза Златева, когато бе попитана как върви възстановяването й от контузия.