В среща в категория до 56 килограма на световното първенство по бокс Стефан Иванов загуби по точки от Брайън Гонсалес (Мексико) и приключи участието си в шампионата. Българинът, който е носител на купа "Странджа" за 2012 година, направи много силен първи рунд, във втория мексиканецът леко доминираше, а в последния трети рунд провъзходството на Гонсалес бе очевидно. В крайна сметка съдиите с 2:1 гласа дадоха победата на Брайън Гонсалес.

Така балансът на българския национален отбор по бокс в съботния ден е 2 срещи и 2 загуби, след като в мач в категория до 49 килограма Георги Андонов загуби по точки от Салман Ализада (Азербайджан) и също отпадна от световното първенство в Алмати.

Днес трима български боксьори ще се качат на ринга в Алмати в срещи от световното първенство по бокс. В категория до 60 килограма Елиан Димитров ще се боксира с победителя от срещата Костин-Катаин Георге (Румъния) и Луис Диас (Венецуела).

В категория до 69 килограма Симеон Чамов ще кръстоса ръкавици с Роберто де Кейруз (Бразилия), който е поставен в схемата.

В категория до 81 килограма Радослав Панталеев ще се боксира с Арменд Джоджай (Косово). За Елиан Димитров и Радослав Панталеев това ще бъдат първи срещи на световното първенство, тъй като те по силата на жребия бяха свободни в първия кръг. За Симеон Чамов това ще бъде втори мач след победата му над Ален Манфуд (Дания) на 16 октомври.