Президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков отговори на нападките от страна на близнаците Румен и Росен Димитрови. Те заявиха, че федерацията събира „такса спокойствие" от бойците и техните клубове. Стъки даде да се разбере, че се изисква лицензионна такса единствено от външни лица, които искат да организират аматьорски или професионални състезания под егидата на централата.

Той сподели своята позиция за началото на разделението между него и братята.

„Румен Димитров и аз бяхме двамата кандидати за председател на федерацията. Тогава избраха мен с 95 на 5 процента. Поканих го да влезе в Управителния съвет на клуба. Той доскоро беше част от УС на федерацията, но парадоксално неговият клуб така и не бе регистриран във федерацията”, заяви Стъки.

Той извади снимки от Общото събрание, на които Близнаците са по анцузи.

„Аз няма да дам федерацията на хора по анцузи. Няма да дам федерацията на хора, които са издирвани 6 години вече от Интерпол”, отсече Недков.

„Както виждате, нито един от отцепниците не дойде. Ние няма какво да крием. Нека тези хора дойдат и най-сетне да кажат какво искат", заяви още Стъки.

„Събирали сме такси от бойците!? Да излезе един боец и да каже, че сме му искали някакви проценти. Има решение всички членове на федерацията да организират професионални и аматьорски състезания без да плащат. Това важи за външните лица, които искат да организират турнири под егидата на БФММА. Таксата до 9 срещи по правилата на ММА е 1500 лв. Тези пари се превеждат по банков път и отиват в помощ на организацията на аматьорски надпревари. Така подпомагаме младите си бойци", каза още президентът на федерацията.

„Аз не отричам провелите се гали преди създаването на федерацията. Това го прави член 69 от закона, който обявява всички турнири, участници и съдии за нелегитимни. Нито един клуб, който е пожелал да членува в БФММА, не е получил отказ за членство", завърши Стъки.