Българският национален отбор по ММА замина днес за европейското първенство в Прага, което е от 22 до 26 ноември. Тимът ни е представен от 9 бойци и двама треньори. С отбора замина и президентът на федерацията ни Станислав Недков, с когото разговаряхме за очакванията за надпреварата.

"Заминаваме с надежди за медали и дай Боже титли. На световното първенство се представихме добре, успяхме да издигнем България до трето място в ранглистата и се надяваме да затвърдим добрите впечатления и да се представим достойно. Проведохме добра подготовка, отборът е обновен и всички отиваме с големи амбиции. Следващото европейско е в България, затова искаме да участваме в него като един от най-добрите отбори. Мисля, че може да спечелим 4 медала", започна Стъки.

"Основните ни конкуренти са Швеция, Великобритания, Дания. Все пак участват бойци от над 30 страни в надпреварата. Не трябва да подценяваме никого", продължи Недков.

"Изпращаме успешна година. ММА в България върви в добра посока, имаме световни титли, сега се надяваме и на европейски. Изкачваме се в ранглистата. Да се надяваме, че догодина ще продължим с възхода", завърши президентът на федерацията.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ