Председателят на Българската федерация по ММА Станислав Недков – Стъки защити Георги Валентинов, който беше забъркан в скандал. Жълти медии обвиниха спортиста, че е отправял обиди на расистка основа към футболисти на Англия по време на евроквалификацията с България в София, спечелена от гостите с 6:0.

Написаното от Стъки във "Фейсбук":

"Изключително грозно активно мероприятие беше организирано срещу Георги Валентинов. Опитите да бъде замесено името на един от успешните спортисти на България са не по-малко жалки от постъпката на тези 15-20 човека, заради които страната ни стана нарицателна за расизъм и ксенофобия.

Познавам Георги от дете. Израсна пред очите ми. Това, с което продължава всеки ден да ме впечатлява е християнската му любов, с която успява да дари и докосне не само ближния, но и напълно непознатия, в това число и различните по вяра, етнос и разбиране за света.

Име трудно се гради, лесно се петни. Замисълът на атаката е по-дълбок отколкото изглежда и за съжаление има политически привкус. Георги неведнъж е показвал своите политически пристрастия и 10 дни преди изборите ставаме свидетели на отчаяна атака, чиято цел е да има негативни последствия върху подкрепяните от него кандидати. Това разбира се ние мислещите и неподвластни на шантажиране хора, не бива да допускаме. Нека не се поддаваме на психологическите манипулации на хора, които на всяка цена искат да се докопат до властта."