Стойка Петрова и Станимира Петрова се класираха безпроблемно за финалите на своите категории на европейското първенство по бокс за жени в столичната зала „Асикс Арена“.

Първа това стори Стойка Петрова, която победи със зряла игра рускинята Виктория Кулешова в полуфинала на кат. до 54 кг с пълното единодушие на съдиите – 5:0. В спора за титлата утре българката ще срещне Делфин Мансини от Франция, спечелила другия полуфинал с 3:2 срещу италианката Ариана Делауренти.

„Не исках да се хвърля в дълбокото и да мисля за титли и медали, а да играя мач за мач. Все пак дългото отсъствие си казва думата и затова бях по-притеснена в първата среща. Сега вече намирам себе си, макар да има още какво да се желае. Преживях малко загубата на Габриела Димитрова, тъй като за мен тя спечели и това ми оказа негативно влияние. Мисля, че утре трябва да победя. Познавам Долфини, макар да не съм играла срещу нея“, коментира Стойка.

Българският триумф бе завършен от Станимира Петрова, която изигра по безупречен начин срещата си с Мона Местиен от Франция при 57-килограмовите. Европейската шампионка от София 2016 изнесе истинска лекция по атрактивен бокс на своята съперничка и зарадва публиката в залата. Съдиите нямаше какво друго до отсъдят освен категоричен успех за българката с 5:0.

„Казах, че от мач на мач ще бъде по-добре, така че утре на финала ще е най-добре“, закани се Станимира, която ще спори за титлата с рускинята Дариа Абрамова, спечелила с 3:2 срещу ирландката Микаела Уолш.

Така България ще има 4 финалистки утре, след като Севда Асенова (48) и Мелис Йонузова (64) си осигуриха по-рано днес участие в спора за титлите. Финалите започват в 17 часа в зала „Асикс Арена“ в София.