Стоян Копривленски записа паметен успех в галавечерта Glory 81 в Германия и победи категорично французина Герик Бие с единодушно съдийско решение, с което българинът получи шанс да се бори за титлата срещу носителя на шампионския пояс в лека категория на 8 октомври Тижани Бестати.

Съдиите отсъдиха 29-28, 29-28, 30-27, 30-27, 30-27 в полза на българина и това маркира една от най-важните, ако не и най-важната победа в кариерата му. 

 Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

“Чувствам се страхотно, благодарен съм на треньора ми за страхотната подготовка, можеше да изкарам още два рунда. Много съм развълнуван за този мач с Бестати, който ще е трети между нас”, каза Копривленски.

Първият рунд бе отсъден 3-2 за българина, но във втората част не започна добре за бургазлията. Въпреки това той притисна съперника си, а гонгът спаси Бие от нокаут, като Корпивленски не можа да го довърши навреме.

В третата част и двамата потърсиха нокаута с атрактивни размени в първата половина на третия рунд, което не се случи, но Копривленски спечели по точки.