Българинът Стоян Копривленски се завърна с победа на ринга на най-престижната кикбокс верига в света Glory. Родната звезда в кикбокса надви мароканското страшилище Мохамед Ярая в една от най-големите си битки в лека категория. Сблъсъкът във френската столица Париж се превърна в истинско кърваво зрелище, което бе прекратено от съдията в края на третия рунд, след като Копривленски отвори дълбока аркада на своя съперник.

Българският кикбоксьор водеше убедително по всички показатели преди прекратяването на мача и победата си отиваше за него.

В края на първия рунд мароканецът получи три забележки за нарушаване на правилата, а във финалните секунди Копривленски успя да разкървави носа на съперника си и в крайна сметка реферите отсъдиха 3-2 точки за българина.

Ярая се озова на пода в началото на втората част, но след това си го върна и прати българина там. В края на рунда Копривленски нанесе неразрешен удар в тила на мароканеца и получи забележка.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В оказалия се заключителен трети рунд Ярая атукаваше активно, но по-малко от минута преди края българинът отвори дълбока аркада на мароканеца с ритник и мачът беше прекратен. Ярая искаше да продължи, но в крайна сметка се примири.

Така Стоян Копривленски записа 11-а победа в престижната верига по кикбокс. Той е единственият българин, който е постигал победи в най-голямата кикбокс верига в света – успехи над Тужани Бестати, Майкол Юрк (с нокаут) и Анил Кабри.

"Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят. Мохамед е силен съперник, но реферът знае най-добре кога да прекрати мача. Ако от "Глори" мислят, че заслужавам мач за титлата, нека ми дадат. Ако не - то поне следващ опонент", коментира Копривленски след мача.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@officialjaraya sustained a cut and the fight was stopped. He was not happy. #GLORY66

A post shared by GLORY Kickboxing (@glorykickboxing) on