Легендарният боксьор Леон Спинкс се бори за живота си в болница в Лас Вегас, където преминава през интензивна терапия. 66-годишният бивш световен шампион в свръхтежката категория има рак на простатата, който е с разсейки в пикочния му мехур.

„Леон в момента е в интензивното отделение и получава възможно най-добрата лекарска помощ. Той има рак на простатата, който беше диагностициран в началото на годината, а сега има разсейки в пикочния мехур. Последните няколко месеца той направо агонизираше. Има малки признаци на подобрение. Оптимисти сме за крайния изход на борбата му“, коментира човек от семейството на бившия боксьор.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Леон Спинкс е член на Залата на славата на бокса. В началото на 1978 г. той побеждава Мохамед Али и отнема шампионските му пояси. Половин година по-късно Али взима реванш и си връща световните титли. Боксовата кариера на Спинкс продължава от 1977 до 1995 г., като за този период записва 26 победи (14 с нокаут) и 17 загуби. Той е олимпийски шампион от Монреал`76. Неговият син Кори Спинкс беше безспорен световен шампион в полусредната категория между 2003 и 2005 г.