Бившият световен шампион в две категории от професионалния бокс Крис Юбанк научи ужасяващата новина, че синът му се Себастиан е намерен мъртъв на плаж в Дубай.

Според информациите, Себастиан Юбанк се е удавил в близост до дома си в арабското емирство, където живее със съпругата си Салма (двамата на снимката долу) и едномесечния им син Рахийм.

„Никога не съм предполагал, че ще напиша тези редове, за да изразя чувствата си относно загубата на моя син. Цялото ми семейство е опустошено от смъртта на Себ, който почина броени дни преди да навърши 30 години“, написа Крис Юбанк.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Себастиан е роден на 18 юли 1991 г. Той е третото от общо петте деца на бившия боксьор. В периода 1990-2005 г. Крис Юбанк е женен за Карън Мидоус, от която има четири деца.

Юбанк-старши е голяма звезда на професионалния бокс през 80-те и 90-те години, когато става световен шампион на Световната боксова организация в средната категория, както и в суперсредната категория. Считан е за един от най-великите британски боксьори за всички времена.

Себастиан също опитва да последва стъпките на баща си на професионалния ринг, където се бие под псевдонима Алка Лайън и има две победи. Последният му бой е от март 2019 г. През миналата година дебютира в ММА. През останалото време работеше като професионален треньор по бойни спортове.