Световният шампион по бокс във версия WBA (Световната боксовата организация) Джоузеф Паркър анализира потенциалните си съперници в тежка категория, но волно или не забрави да коментира най-добрия българин Кубрат Пулев. Това може да означава, че Паркър въобще не слага в сметките си Кобрата като един от големите фаворити в тежка категория.

25-годишният новозеландец от Оукланд коментира първо носителя на световните титли на Международната боксова организация (IBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа.

Както е известно, Кобрата е официален претендент за пояса на IBF.

„Мачът с Кличко ни показа, че той може да бъде нокаутиран, но също така и голямото му сърце. Върна се от много тежка ситуация и развали плановете на украинеца. Антъни е много голям, има много сила в него. Ако се бия с него ще се движа много. По-бърз съм и ще го размажа от удари в тялото. Неговата сила е когато тръгне напред в атака. Няма да допусна да ме пресира“, сподели Паркър.

 „Умен е. Знае как да използва ринга и това се видя най-добре в мача му с Кличко. Има голям разтег и не се свени да го ползва. Да, игра малко мръснишки и може би точно това изкара Кличко извън кожата му. Срещу Фюри бих скъсил дистанцията и бих го следвал навсякъде с много бързина, много движения и много комбинации“, заяви новозеландецът за Тайсън Фюри. Интересното е, че следващ съперник на Паркър е братовчедът на британеца Хюй Фюри.

„Хей все още е един от най-опасните боксьори в нашата категория. Тони Белю каза в интервю, че ударите, които е понесъл от Дейвид, са били много тежки. Той е доста бърз, затова срещу него и аз ще трябва много да се движа“, каза новозеландецът пък за бившия световен шампион Дейвид Хей.

„Дясната му ръка е доста страшна и големичка. Всичко друго му е посредствено. Ще го изморя с непрекъснато движение и рано или късно ще намеря брадичката му. Сигурен съм, че ако играя срещу него ще разкрия много слабости в играта му, но същото се отнася и за Уайлдър. Зависи от това кой ще е тренирал повече и кой ще има ден“, сподели Паркър за световния шампион на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър.