Бившият шампион в тежка категория на IBO и WBF Джими Пиу почина на 54 години след операция за премахване на тумор от мозъка му.

Роденият в Самоа новозеландец, известен като Гръмотевицата е издъхнал в съня си в болница в Оукланд. Като аматьор Пиу има златен медал от Игрите на Британската общност през 1986 г., но не намира място на Олимпийските игри през 1988 г. и става професионалист. В големия спорт Гръмотевицата записва 35 победи и 14 загуби, като прекратява кариерата си през 2002 г.

Като професионалист печели два пъти титлата на Австралия в тежка категория и вдига два пояса на IBO и WBF. Сред най-впечатляващите му победи са тези над бившите световни шампиони Тревър Бербик, Тони Тъбс и Тим Уидърспуун.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Като професионалист Пиу е известен с огромната си мощ, като взе участие в един от най-кратките боксови двубои в историята – срещу Крауфорд Гримсли през 1997 г., когато печели с нокаут след само 13 секунди. Малко по-късно обаче новозеландецът се озовава в американски затвор за нападение, побой и сериозни телесни повреди.