Световната шампионка по муай тай Оксана Киженрова стреля с въздушен пистолет на булевард в руския град Омск срещу шофьор на друг автомобил, съобщава lifenews.ru.

Полицейската проверка е установила, че стрелбата е в била в центъра на Омск на булевард „Карл Маркс” след конфликт между шофьорите на два автомобила. Единият от тях е бил шофиран от Оксана Кижнерова, която стреляла с въздушен пистолет в главата на Кристине Епингер, управлявала другия автомобил.

По предварителна информация Кижнерова се опитала да изпревари другата кола, но Кристине Епингер не й дала път. Ядосаната световна шампионка по муай тай стреляла с въздушния си пистолет през отворения прозорец на колата си и ранила Епингер, която е в болница с травма в главата.

„Сестра ми претърпя операция, но сега е добре. Куршумът е в полицията и те ще направят разследване”, сподели сестрата на пострадалата Виктория Галуза.

„Разпитани са всички страни в конфликта и в момента се разследват всички обстоятелства около инцидента. Жертвата е болница, където ще бъде определена сериозността на травмата й”, заяви говорителят на местната полиция Лариса Цайгъл.

22-годишната Оксана Кижнерова е част от руския национален отбор по муай тай. Тя е европейска и световна шампионка.