Световната шампионка по карате Гергана Апостолова-Костова присъства на пресконференция днес в Пресклуб България. Тя бе част от брифинга, на който бяха още световният шампион Захари Дамянов, треньорът им Емил Костов, както и представители на федерацията.

"Много се радвам, че съм част от този шампионски екип. Много е трудно един шампион да прави шампиони. Не всеки добър състезател може да стане и добър треньор. Благодаря обаче на нашия треньор Емил Костов, че имаме неговия пример, който ни дава. Щастлива съм, че успях да защитя титлата си, която спечелих през 2010 година. В спорта е трудно да станеш световен шампион, но още по-трудно е да защитиш титлата си, защото на следващия шампионат всеки иска да победи шампиона", заяви Гергана.

"Не спирам да се развивам и да уча, защото има още какво. Искам да предам знанията си и на нашите последователи. Между двете световни титли през 2010-та и 2015 година се промениха много неща в каратето. Увеличи се конкуренцията, идват млади таланти и не трябва никога да се отпускаш", завърши шампионката.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ