Михаил Таков ще бъде в ъгъла на Тервел Пулев в 16-ия му мач на професионалния ринг. Това призна самият специалист пред „Мач Телеграф“. Двубоят ще бъде на 29 януари в Танзания, а съперник на Тервел ще бъде 35-годишният боксьор от Намибия Викапита Мероро.

Той има по-богат опит от Пулев на професионалния ринг. Мероро се е бил в 38 двубоя, в които е записал 29 победи (14 с нокаут) и 9 поражения. Тервел, както е известно, има 15 победи в също толкова срещи на профиринга. „Винаги, когато има нужда, помагам на братя Пулеви. Така ще бъде и сега с Тервел.

Не знам обаче кога ще заминем за Танзания, всичко се урежда от мениджъра Ивайло Гоцев и когато той каже, тръгваме“ сподели Таков, който е двукратен треньор №1 на България (1991 и 2012). Таков бе и в ъгъла на Кубрат Пулев за двубоя с Антъни Джошуа на 12 декември в Лондон. Тогава там бе и друг треньор, който помагаше на Кобрата - Ибън Кейсън от САЩ. 

Сега най-вероятно и Кубрат ще пътува за Танзания, за да подкрепи брат си, както прави почти винаги. Боксовата гала ще бъде в град Масаки и ще бъде от 10 срещи. Двубоят на Тервел е и Мереро е от 10 рунда и е 8-и в програмата. Таков се върна и към двубоя на Кобрата с Джошуа и емоциите около него.

„Научавах много неща около Кубрат в движение, а други дори, след като мачът бе приключил. Цяло чудо е, че Кубрат въобще излезе в този двубой след прекарания коронавирус. За мен той е герой. Който иска да го харесва, който иска да не го харесва – това си е лично убеждение. Но той преживя много около коронавируса и все пак намери смелостта да излезе на ринга и след това да понесе всички негативи от загубата“, завърши Таков.

„Дойде време, съвсем скоро да се кача отново на официален ринг. Става дума за опитния боксьор В. Мероро от Намибия (29/9/0). Срещата ще се проведе в Танзания на 29 януари. Противникът ми има в актива си мачове срещу имена в профибокса, като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. 

Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и ще мога да се справя въпреки, че 10 рундовият мач ще бъде по-скоро домашен за Мероро“, написа от своя страна Тервел Пулев в социалните мрежи вчера.