Талантът на боксов клуб Габрово 91 Здравко Михайлов отново е на лагер с младежкия национален отбор на България. Селекционерът на тази гарнитура Борислав Бояджиев остана много доволен от представянето на младия габровски боец на международния турнир в руския курорт Анапа и отново го повика на подготовка, информира sport-gabrovo. В Русия Здравко записа две хубави победи и се пребори за бронзовия медал в категория до 52 килограма още при първото си международно участие.

Настоящият лагер на младежките национали започна в понеделник и ще продължи почти до края на месеца. От 25 до 28 април Здравко и останалите национали ще участват в международния турнир „Мостар“ в Босна и Херцеговина.

Междувременно в Пловдив започна Държавното индивидуално първенство по бокс за жени, в което участват представителки на два от габровските боксови клубове. Моника Иванова и Амелия Рачева от БК Янтра имаха късмет при жребия и ще започнат участието си утре, директно от полуфиналите. БК Габрово 91 се представя с три състезателки – Симона Великова, Надежда Орлинова и Йорданка Рачева, които играят четвъртфиналните си срещи днес.