Тайсън Фюри е готов да се откаже от световната титла в тежка категория на WBC (Световен боксов съвет), ако му се наложи да се бие с човек, който е доста по-лек от него. Циганския цар е в Австралия, за да подкрепи тренировъчния партньор и приятел Джоузеф Паркър, който победи с нокаут в първи рунд Файга Опелу в Мелбърн. Фюри бе до ринга и не спря да се радва след нокаута за 89 секунди. 

Британецът беше в преговори за първия безспорен решаващ мач с четири пояса в тежка категория срещу украинеца Олександър Усик, но сделката се разпадна след спор за потенциален реванш между двамата.

Фюри искаше да се завърне през лятото на "Уембли", но така и не намери съперник, а питан дали би защитил титлата си срещу близкия си приятел и тренировъчен партньор Паркър 34-годишният британец отсече: „Определено не. Не. Предпочитам да му дам колана, отколкото да се бия с него за него. Ние сме твърде близки за такава битка, а за щастие има много играчи в тежка категория.”

По-рано през седмицата Фюри направи шокиращото разкритие, че може да се бие с австралиеца Демси Маккийн, който е подписал с Мачруум боксинг и Еди Хърн и в момента е с 22 победи от 22 мача, като 14 от тях са с нокаут. 32-годишният боксьор беше нает като спаринг на Антъни Джошуа преди загубата на британеца от Усик през септември 2021 година.

Маккийн беше смятан за опонент на Джошуа тази година, преди Джърмейн Франклин да бъде окончателно избран за такъв.