Тайсън Фюри предлага на Олександър Усик само 30 процента от общата сума за безспорната им битка за световната титла в тежка категория, докато украинецът настоява за равномерно разделяне. Промоутърът на Усик обаче разкри, че боксьорът е готов да вземе по-нисък процент, но едва ли само 30 процента, което оставя насрочената за 29 април битка под въпрос.

„Виждам всички тези разговори за боксови битки, те искат 50 процента, Тайсън е алчен... но от мястото, където стоя, Усик, ти и твоят отбор струвате 30 процента. Или приемате, или се откажете и ако не искате, отидете и се бийте с Даниел Дюбоа за няколко милиона долара“, написа Тайсън Фюри в Инстаграм.

„Ако искате истински пари, елате и се бийте с Циганския цар, но какво ще кажа, за всеки ден от днес, в който се мотате и отлагате, ще приспадам по един процент от 30-те процента. Ако не искаш, бий се с Дюбоа за 2 милиона долара. Тик-так, тик-так..."

Фюри и Усик трябваше да се срещнат в Саудитска Арабия, което щеше да гарантира много по-голям хонорар и за двамата, но преговорите с държавата се провалиха, оставяйки Лондон като най-вероятния домакин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyson Fury (@tysonfury)