Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри обяви, че се оттегля от спорта на рождения си ден, след като днес навърши 34 години.

Британецът, който държи шампионския пояс на Световния боксов съвет (WBC), досега многократно е спирал и почвал с бокса и е обявявал планове за отказване, така че е напълно възможно скоро отново да изрази желание да се бие, особено предвид факта, че през следващата седмица предстои мачът между претендента Антъни Джошуа и носителят на останалите четири шампионски пояса в тежка категория Олександър Усик.

"Огромни благодарности на всички, които повлияха на кариерата ми през годините. След дълги и тежки разговори реших, че е време да се оттегля. На моя 34-ти рожден ден казвам "бон вояж", написа Фюри в "Инстаграм".

През април след победата си над Дилиън Уайт британецът съобщи, че спира с бокса, тъй като е дал подобно обещание на съпругата си. След това обаче британецът каза, че е готов отново да излезе на ринга и да се бие с Антъни Джошуа, но само ако мачът е със свободен вход и безплатно излъчване. Преди буквално два дни Фюри каза, че е готов да се бие и с друг британец - Дерек Чисора, за трети път в кариерата си. 

През миналата година изглеждаше, че мач между Фюри и Джошуа е много близо до реализиране, но тогава американецът Дионтей Уайлдър изиска чрез арбитраж трети мач с Фюри, което осуети плановете за мач между двамата британци.

В кариерата си на професионалния ринг Тайсън Фюри има 33 мача, като в тях е постигнал 32 победи (23 с нокаут) и едно равенство, което дойде в първия от трите му мача с Уайлдър.