Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Британецът Тайсън Фюри си спечели мач срещу Кубрат Пулев, за да определят претендента за световната титла на Владимир Кличко във версия Международна боксова федерация.
 
24-годишният Фюри стигна до двубой с Кобрата, след като в квалификация победи Стив Кънингам с нокаут в седмия рунд. Преди това британецът трябваше да се възстанови от нокдаун, който получи във втората част.
 
Мачът беше определян като най-трудния в кариерата на Фюри, тъй като Кънингам е бивш двукратен световен шампион в полутежка категория и има опит в общо 8 мача за световна титла.
 
Британецът обаче успя нокаутира Кънингам в седмия рунд, когато проведе атака с удар в тялото и ъперкът срещу 36-годишния американец, а след това го прати на пода с дясно кроше. Така Фюри вече има 21 победи в 21 мача на професионалния ринг.
 
“Преследвах по начина, по който лъв преследва елен. Не бях дошъл в Ню Йорк, за да си играя игрички. Исках да то откажа, но затова трябваше да го удрям. Беше само въпрос на време, за да го нокаутирам”, коментира Тайсън Фюри след мача.