Многократният европейски шампион по бокс Даниел Асенов не се плаши от коронавируса. БГ Тайсъна е един от 11-те ни национали, които са под карантина след завръщането от Англия на 17 март (вече десети ден). Боксьорите ни участваха в преждевременно прекратената заради COVID-19 олимпийската квалификация. В сряда стана ясно, че след прибирането от Острова двама турски боксьори и треньорът им са заразени с коронавирус. Асенов се би именно с представител на южната ни съседка - Батухан Чифтчи, от когото загуби. 

БЛИЦ СПОРТ успя да се свърже с Тайсъна, който даде коментар по горещата тема.

"Добре съм, благодаря! В село съм и използвам хубавото време, за да върша земеделска работа. Под карантина съм и съм сам. Спазвам мерките. Останаха още няколко дни", каза Асенов, когото открихме в родното му село Кукорево, Ямболско.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Не съм имал никакви симптоми, няма страшно. Разбрах, че при колегите от Турция е плъзнала заразата. Аз се бих с турчин, но не съм болен от коронавирус. Не се плаша от коронавируса, куче съм аз! Доколкото зная никой от нашия отбор няма оплаквания, така че всичко е наред", добави Тайсъна.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!