Българският национал Даниел Асенов изигра най-зрелищния и стойностен мач досега на международния боксов турнир "Странджа". В 1/4-финална среща в категория до 52 кг Тайсъна показа класа срещу сериозен конкурент в лицето на Деепак Синг от Индия. Европейският ни шампион от Самоков 2015 вдигна публиката в зала "София" на крака с разнообразни удари, прекрасно движение по ринга и майсторски финтове. Индиецът се оказа доста корав съперник и отговаряше на атаките на нашия също със серия от силни удари. Младата ни надежда обаче защити прякора си с невероятна игра и не остави никакво съмнение у съдиите, които единодушно присъдиха и трите рунда в негова полза за крайното 5:0.

"Добър мач стана, исках да видя как ще се чувствам, да опитам и някои нови неща. Е, поизмориш се накрая, но се получи добре", скромничеше след двубоя си Тайсъна.

Той призна, че използва турнира само като част от подготовката си за големите първенства – европейско и световно, които предстоят през годината, и за които има големи амбиции. Следващият му съперник ще е участникът в Лондон 2012 Карлос Кипо от Еквадор, който победи също с 5:0 Клаудио Гранде от Италия.

Елиан Димитров обаче загуби мача си с турчина Хакан Доган с 1:4 съдийски гласа. Двубоят им в категория до 60 км беше изключително оспорван и интригуващ. Двамата си размениха множество удари, но накрая реферите предпочетоха турчина, като само израелският представител даде 2:1 за нашия.