Даниел Асенов започна по обещаващ начин участието си на купа “Странджа”. Актуалният носител на трофея се изстреля към полуфиналите в категория до 52 килограма. Многократният европейски шампион при мъжете и младежите не остави съмнения за разликата в класите на мача с грузинеца Нодари Дарбаидзе.

Тайсъна ликува след 5:0 съдийски гласа, получавайки пълно единодушие от реферите и за трите рунда. Утре 3-кратният носител на купа „Странджа” ще се изправи срещу ирландеца Брендън Ървайн.

Даниел Асенов има три купи „Странджа“ в кариерата си и по този показател е наравно с легендата Серафим Тодоров. Тайсъна от Кукорево може да се нареди до Даниел Петров-Пинчера и Цачо Андрейковски, ако спечели и тази година. Двамата са с по четири отличия от най-стария турнир в Европа.

Стойка Кръстева донесе още едно отличие за България. В категория до 51 килограма двукратната европейска шампионка и двукратна световна вицешампионка се класира за полуфиналите, осигурявайки си минимум бронз.

Стойка игра много прецизно, отлично контрираше французойката Васила Лхадири и напълно заслужено спечели с 5:0 съдийски гласа. Тя бе по-добрата и в трите рунда, вземайки по 30:27 гласа. Утре българката ще срещне Вирджиния Фукс (САЩ).