Тервел Пулев спечели осмата си поредна победа на професионалния боксов ринг тази нощ. В Чикаго той с лекота размаза представителя на домакините от САЩ Скот Фютрел, който бе определен за негов съперник в последния момент.

"В никакъв случай не бе лесно. Усетих един-два удара, които минаха покрай мен и трябваше много да внимавам", сподели Тервел пред bTV.

Следващият му мач е срещу бившия претендент за титлата в полутежка категория, руснака Валерий Брунов, в Берлин на 10 март. Той има 44 победи в 57 мача, 30 от които с нокаут.

Часове след сблъсъка в Чикаго пък Тервел засне видео, с което честити празника 3 март на всички българи.

"Скъпи българи! Навсякъде по света, където и да се намирате. 3 март е една от най-важните дати в нашата история. Това е моментът, в който ние отново се докосваме до свободата. Дори една шепа хора с общ идеал могат да променят историята в положителна насока. Хора като Паисий, Левски, Ботев, Вазов, Раковски, Алеко Константинов и други.", каза боксьорът.

"Смайвали сме с добрите си качества неведнъж и два пъти света. Вярвам, че можем и за в бъдеще да го правим. Нека винаги българското знаме се вее с чест и достойнство навсякъде по света, където има българи", добави Тервел Пулев.