Тервел Пулев заяви, че е добре подготвен и очаква с нетърпение мача си с камерунеца Роли Ламбърт, който ще бъде част от боксовата галавечер в "Арена София" тази събота. Главното събитие в нея ще бъде мачът между Кубрат Пулев и украинеца Ихор Шевадзуцкий, а преди това ще се проведе и битката на Тервел с Ламбърт.

"Подготовката ми мина добре и съм в добра форма. Направих хубави спаринги срещу стабилни партньори. Някои от тях имат напълно идентичен стил с този на противника ми. Чувствам се добре подготвен", каза по-малкият от братята Пулеви.

Като част от подготовката за шоуто в събота този следобед в античния център Сердика в столицата бе проведена открита тренировка на участниците в галата. Нетипичният избор на Ларгото позволи на много случайни минувачи в центъра да спрат и да погледат случващото се на опънатия импровизиран ринг край руините на древния град. 

"Историята на България винаги е била важен елемент преди моите битки и особено сега, когато има такава галавечер в София. Когато идвахме насам, обясних на треньора ми, че това, върху което стъпваме, са камъни на по почти 2000 години. Това е нещо различно. Можеше да направи тази тренировка в мол, но тук има различен заряд", каза Пулев.

"С Кубрат искахме да направим един паралел между историята, бокса и спорта. Всеки един от нас пише някаква история. Надявам се, че чрез нашия пример ще успеем да вдъхновим и следващите поколения. Ние не сме вечни, напротив. Когато общувам с треньорите, много от тях ми казват, че има все повече младежи, които искат да се занимават с бокс и да постигат успехи, дори на професионалния ринг. Това е едно поне малко признание за нас и нашата работа", завърши Тервел Пулев.