Българският боксьор Тервел Пулев ще се изправи срещу бивш световен шампион в следващия си мач на 10 март в Берлин. Братът на Кобрата ще се боксира срещу Валери Брудов, който е бивш междинен шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Валери Брудов (Русия). След като новината изтече в края на февруари, днес Пулев я потвърди на собствения си профил във „Фейсбук“.

Любопитното е, че Тервел трябваше да се бие срещу Брудов на 11 ноември 2017 година в Берлин. Тогава обаче боят не се състоя. Сега мачът ще се проведе в осем рунда.

Руснакът има 18-годишен опит на професионалния ринг, като има 44 победи, 30 от тях с нокаут. Той печели безапелационно първите си 30 срещи при професионалистите, а до момента е допуснал само 13 загуби (8 с нокаут). В актива му правят впечатление мачове с едни от най-добрите боксьори в категорията, като Кжиштоф Влодарчик, Гилермо Джоунс, Тони Белю, Ракхим Чахкиев, Ола Афолаби и Ноел Гевор. Валери Брудов има победа и над българина Явор Маринчев.

За Тервел Пулев предстоящата битка в Берлин ще бъде девета в професионалната му кариера. Първите си 8 мача той приключи с убедителни победи в своя полза, всичките с нокаут, а последният успех дойде само преди седмица в Чикаго.