Тервел Пулев записа четвърта победа в кариерата си на професионалист. Нашият боксьор нокаутира още във втория рунд босненеца Дражен Янянин в мач в полутежка категория в зала "Вернер-Зеелбиндер-Шпортпарк" в Берлин.

Въпреки очакванията, че съперникът може да окаже сериозна съпротива, мачът продължи само няколко минути. Пулев засипа с удари босненеца в първия рунд, а в средата втория го изхвърли от ринга след мощна левачка и той падна през въжетата. При падането Янянин май си счупи ръката, защото после крещеше от болка, докато лекарят му оказваше спешна помощ. 

В ъгъла на българина седяха треньора му Борислав Бояджиев и брат му Кубрат. Пулев-старши побърза да види какво е състоянието на босненеца. Кобрата отиде до Дражен и поиска да му помогне. Поздрави съперника на брат си и си поговори за кратко с него.

"България! Целувам ви!", заяви пред камерата Тервел. После двамата братя позираха за снимки пред нашата агитка в залата с родния трибагреник.

До момента българинът има записани четири победи от четири срещи, като всичките пъти Пулев нокаутира съперника си.

За бронзовия медалист в полутежка категория от Лондон 2012 това беше втори двубой в Берлин след светкавичния успех, който той постигна с нокаут в края на първия рунд срещу грузинеца Рамази Гогичашвили на 8 април. 20 дни по-късно в "Арена Армеец" в София той се справи по много зрелищен и красив начин с хърватина Томислав Рудан.

Опонентът на Тервел сега беше опитен боксьор, който има изиграни до момента 33 срещи, от които е спечелил 17, а 16 пъти е бил победен. Но тази вечер очевидно отстъпваше по класа на българина.