Тервел Пулев и треньорът му Борислав Бояджиев ще действат и постигат целите си стъпка по стъпка. Това заяви наставникът на боксьора и допълни, че Олимпиадата в Рио все още е доста далеч за да се правят прогнози сега.

"Олимпиадата е след четири години, много трудно е да се прави прогноза сега. Тервел трупа години, затова винаги сме гледали да работим стъпка по стъпка. Мисля, че е по-подходящо да продължаваме така", поясни личният му треньор. В качеството си на старши треньор на националните юношески отбори Бояджиев изрази удовлетворение от представянето на младите.

"Тази година постигнахме много сериозен успех - трети на Европейското първенство отборно, след Русия и Украйна, сред 35 държави; имаме 8 медала - един шампион, четири втори, трима трети, припомни треньорът.

"Турнирът за купата на България по бокс за юноши, 15-16 -годишни, премина със 157 участници. Да се надяваме, че от голямото количество ще излезе и голямо качество, защото не винаги се получава така", коментира той.

Бояджиев бе категоричен, че новият международен турнир по бокс за младежи в Плевен, който ще бъде ежегоден, ще стимулира развитието на бокса сред младите и ще излизат млади таланти.

"Това състезание ще бъде етап от подготовката на юношите за Европейското и Световното първенство. Целта ни е през 2014 година с участието ни на Световното първенство в София и в Младежките олимпийски игри да изградим много добър, хомогенен отбор, който няма единици, а има цялостно присъствие", добави Бояджиев. "Ние искаме да възпитаваме хора, които излизат на ринга да се състезават и да се раздават както за себе си, така за клуба си и за националния отбор", каза още той.