Българският професионален боксьор Тервел Пулев коментира скандала със смъртта на Борис Станчов по време на мач в Албания. Братът на Кубрат Пулев обяви пред „Би Ти Ви“, че медицинското свидетелство на родния боец е съмнително, тъй като всички прегледи са подпечатани от един и същи лекар.

„За да коментирам случая, трябва да изчакаме резултатите от аутопсията на албанските власти. Има всякакви догадки - бил изпил нещо, в колата му имала виагра. Докато не стане ясно всичко, не мога да коментирам“, обяви олимпийският бронзов медалист от Лондон 2012.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Има практика боксьори да пълнят статистиката на своите противници. Това не е проблем. За мен трябва да се види как функционира нашата система, за да не се стига до други такива инциденти. За мен е прецедент някой да се бие с чужда карта. Такова нещо чувам за първи път. Пълен абсурд е мениджърът му да не знае. Всеки се качва на канатара и си показва личната карта. Хората, които са пътували с Борис Станчов, са знаели за тази измама. Няма шанс да не са знаели, че има подмяна на самоличността. Той е влязъл в Албания със своята лична карта и изведнъж на кантара представя друга", обяви Пулев.

"Има вероятност и медицинското му свидетелство да е подменено. Бях в прокуратурата и видях медицинското. Един единствен лекар е подпечатал всичките прегледи. Това ми звучи малко като - Докторе, ето ти 100 лева и направи медицинското. От прокуратурата ме извикаха в качеството ми на експерт, защото и за тях това е нещо ново. Със сигурност трябва да има затягане на правилата и по-строг контрол. Трябва да излезе експертиза за смъртта на момчето и тогава ще можем да коментирам цялостно. Всичко друго е догадки. Трябва да има причина за неговата смърт", добави Тервел Пулев.