Българският боксьор Тервел Пулев очаква тежка битка срещу Викапита Мероро в Танзания. По-малкият от братята Пулеви даде официална пресконференция преди срещата в полутежка категория от голяма боксова гала в Дар Ес Салаам (Танзания) на 29 януари.

“Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Не съм тук, за да говоря много. Дошъл съм, за да си свърша работата”, каза Тервел пред медиите.

„Танзания е красива страна. И градът е прекрасен. Хората ни посрещнаха топло и сърдечно, за което много благодаря”, допълни бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Той е непобеден в своите 15 мача на професионалния ринг и се надява това да остане така и след срещата с 35-годишния Мероро, който има 29 победи в 38 мача като професионалист.

Последният мач на Тервел Пулев беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 година, когато българинът победи в зала “Колодрума” в Пловдив и спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.