Една точка раздели Илина Иванова от възможността да спечели медал в 9-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Рамус София Оупън".

Бронзовата медалистка от миналогодишното  европейско първенство, което се проведе в София, загуби четвъртфинала в категория 57 килограма като отстъпи с 6:7 точки пред представителката на Австралия Анастасия Тупоу. 

До същата фаза на надпреварата в категория 54 килограма достигна и Любомир Богданов. Състезателният на казанлъшкия клуб „Кентавър“ не успя да се противопостави на почти двуметровия нигериец Исак Нуридине и загуби двубоя с 2:22 точки.

Втория кръг се оказа непреодолим за Калоян Бинев в категория 63 килограма и Борислава Борисова (Херея) в категория 62 килограма. 

Състезателката от Отбора на бежанците Кимия Ализаде изненадващо си тръгна със сребърно отличие. 23-годишната таекуондистка, която влезе в историята като първата иранка спечелила медал от олимпийски игри – бронз в от Олимпиадата в Рио де Жанейро, се оттегли от финала в категория 62 килограма и така отстъпи първото място на канадката Леонарда Андрик.