Председателят на БФТ, вицепрезидент на WT- Europe и бивш член на ИБ на БОК Слави Бинев, бе сред официалните лица по време събитията при визитата на Председателят на МОК – Томас Бах в България.

"Това, което правите, е невероятно. В момента в България се провеждат три световни първенства в олимпийски спортове, което мисля, че е олимпийски рекорд. За една година в Германия организирахме 11 световни шампионата по олимпийски спортове, но нямам спомен три от тях да са били по едно и също време. Това ми дава повод да ви окуража да минете на следващо ниво и да кандидатствате за домакин на Зимни олимпийски игри", каза Бах.

Съществена част в речта на Томас Бах бе важността в корейските отношения и олимпийските спортове, извън политическите такива.

По време на официалния обяд в чест на височайшата визита, президентът на БФТ и визепрезидент на WT- Europe Слави Бинев проведе личен разговор с Томас Бах в който, председателят на МОК отправи поздравления към олимпийското таекуондо и бързите темпове с които този спорт се развива у нас.