ММА боецът Отаман Азаитар бе уволнен от най-голямата организация в този спорт UFC, а след това върнат отново. Заформиха се какви ли не версии защо се е случила тази сага, а мениджърът на спортиста даде разяснения.

Според импресариото Али Абделазис, скандалът се е разиграл заради торба картофи. 

Азаитар трябваше да се бие с Мат Фревола на UFC 257, но мачът пропадна, тъй като боецът беше обвинен, че е нарушил правилата за изолация в Абу Даби преди официалното претегляне. 

Според президента на UFC Дейна Уайт, щабът на 31-годишния германец е дал гривна за достъп на външно лице, което е влязло в хотела s торба с неясно съдържание. След това човекът е “прескачал балкони, влязъл е в стаята, оставил е торбата, преоблякъл се е и е избягал”. В резултат на това Азаитар беше освободен от UFC, но около месец по-късно беше върнат във веригата.

Запитан какво е имало в торбата, Абделазиз отговори категорично: “Картофи. В торбата имаше картофи”.

Мениджърът настоя още, че клиентът му не е бил освобождаван, а само е бил обект на разследване.

“Не е губил работата си. В крайна сметка беше нещо като разследване. Дейна малко прекали. Той е страхотно хлапе, всички много го обичат, хората от UFC – също. Намесиха се някои хора. Но в крайна сметка разбраха, че няма проблем и че Отаман заслужава втори шанс”.