Дългоочакваният мач за световната титла в тежка категория на Международната боксова федрация между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се проведе на ултрамодерния нов стадион на Тотнъм - "Toтнъм Стейдиъм" в Лондон. Това разкри промоутърът на шампиона Еди Хърн, който от месеци не крие желанието си да проведе сблъсък именно на това съоръжение. Новината обаче едва ли ще се хареса на Пулев, който се надяваше битката да се състои по-близо до България, например в Истанбул, за да може да има по-мощна подкрепа от трибуните.

"Много сме близо до финализирането на преговорите. Имах среща с Ей Джей вчера. Получихме оферти от Близкия Изток, Африка, САЩ и Турция. Той ми го обясни много просто - "Искам да се върна у дома, искам да се бия в Лондон! Бяхме в "Медисън Скуеър Гардън", бяхме в Саудитска Арабия, заведи ме вкъщи - забрави другите оферти, искам у дома", това ми каза", коментира Еди Хърн пред "Скай Спортс".

"Аз и екипът ми ще изпълним желанието му", каза Хърн. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Мачът ще бъде през юни на стадиона на Тотнъм, това иска и Джошуа. Вярваме, че можем да му го осигурим", каза още агентът на световния шампион по бокс на WBA, IBF, IBO и WBO в тежка категория.

"Феновете на бокса в Обединеното кралство, бъдете готови за това лято. Ще получите мачове на Джошуа с Пулев, Усик с Чисора, Уайт с Поветкин. Тези дни ще бъдат обявени официално. Очаква ни страхотно боксово лято, с най-големите звезди в спорта, които най-накрая ще се бият в Лондон", завърши Еди Хърн пред "Скай Спортс".