Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Боксьорът от Соломоновите острови и бъдещ баща Лемуел Силисия почина само няколко дни след двубой за титлата в Нов Южен Уелс, като причината за смъртта му засега не е ясна. 

Силисия прати в нокдаун австралийския си съперник Адам Флуд в третия рунд, но загуби мача със съдийско решение. Съобщава се, че след осемрундовия двубой в Тамуърт, Силисия е позирал за снимки с феновете и е говорил с медиите.

В следващите дни членовете на семейството съобщават на приятелите и последователите му, че талантливият боксьор се бори за живота си в болница. Смъртта му беше обявена от членовете на семейството в сряда вечерта, но причината остава неясна.

Братът на Силисия - Колсън, публикува в интернет възпоменание, в което обяснява, че след като не е реагирал на тестовете за мозъчни функции, брат му е бил обявен за медицински мъртъв.

"Неговото смело сърце продължи да се бори, докато в крайна сметка спря да бие днес (сряда) в 17:24 ч., когато беше призован да бъде с Господ Исус Христос", каза той. "В този момент на огромен траур и скръб семейството на Силисия моли за вашата подкрепа и молитви. Вашата любов, мисли и молитви ни успокояват, докато преминаваме през болката от тази загуба. Въпреки че сърцата ни болят, ние пазим скъпи спомените, които споделяхме с него, запазвайки духа му в сърцата си“.