Треньорът по бокс Диего Аруа почина, след като получи инфаркт, докато гледаше най-голямата битка в кариерата на съпругата си.

58-годишният Аруа беше в ъгъла на Сабрина Перес в двубоя за титлата в категория перо на WBC с австралийката Скай Никълсън в боксовото шоу на Еди Хърн в Тихуана, Мексико.

Аржентинецът колабира между деветия и десетия рунд на битката в Auditorio Municipal Fausto Gutierrez, която беше излъчена от DAZN. Президентът на WBC Маурисио Сюлейман потвърди новината.

„С дълбока тъга ни съобщиха за внезапната смърт на аржентинския треньор Диего Аруа, който получи опустошителен инфаркт по време на двубоя със Сабрина Перес в Тихуана“, каза Сюлейман. „Медицинските служби направиха всичко възможно и той почина в болницата QDEP.“

„Нашите мисли и съболезнования са със Сабрина Перес и вашите близки“, написа промоутърът Matchroom Еди Хърн. Кевин Кампиън от Boxxer каза: „Дълбоко натъжен съм от новината за смъртта на Диего Аруа. Сърцата ни са със Сабрина, тяхното семейство, и всички близки до тях. Това трагично събитие ни напомня за крехкостта на живота и нашите мисли са с всички засегнати.“

36-годишната Сабрина Перес не беше на ринга, когато решението – едва второ поражение в кариерата й в първата й битка извън Аржентина – беше прочетено от диктора в края на двубоя. Никълсън спечели с единодушно съдийско решение, за да вземе временната титла на WBC в категория перо и нейната осма поредна победа.